Hier komen overheerlijke en gezonde recepten te staan van o.a. het afvalschema. De recepten zijn voor in de ochtend, middag en avond, maar er zijn ook een paar lekkere shakes voor bij je ontbijt, lunch of eens een keertje tussendoor!
Hier alle gezonde recepten:
De eerste gezonde recepten zijn voor het ontbijt, echt overheerlijk, alles!
Een proteïne pannenkoek:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 3 eieren 1: Verwijder het eigeel van 2 eieren.
- 30 g havermout 2: Mix het eiwit samen met het hele ei in een kommetje.
- 1/2 banaan 3: Voeg het havermout, de halve bannan en de proteïne toe.
- 1 schep vanilleproteïne 4: Kluts alles goed door elkaar en bak het in de kokosolie als een pannenkoek.
- 1 theelepel kokosolie 431 kcal, 15,55 g vet, 34,95 g kh en 38, 54 g eiwit.
Overnight oats:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 40 g havervlokken 1: Doe de havervlokken in een kom of een glazen pot.
- 115 ml amandelmelk 2: Voeg melk toe en roer even door.
- sap van 1/2 citroen 3: Dek af en zet een nacht in de koelkast zodat het kan weken.
- vers fruit (naar keuze) 4: Meng de volgende dag het citroensap erdoor en roer alles nog een keer goed door.
5: Serveer met blauwe bessen of ander vers fruit.
317,10 kcal, 7,53 g vet, 47,7 g kh en 10,88 g eiwit.
Nu, de recepten voor de lunch!
Tonijnsalade:
Benodigdheden: Bereidingswijze
- een handje cherrytomaatjes en een handje radijsjes 1: Snijd de tomaat, radijs en komkommer klein en meng deze met de sla
- 1/2 komkommer, 150 g sla en 10-15 zwarte olijven 2: Garneer met de boontjes en olijven
- 100 g gekookte sperzieboontjes 3: Voeg tonijn toe en maak op smaak met peper en zout.
- 1 blikje tonijn 129 kcal, 4,10 g vet, 4,64 g kh en 15,92 g eiwit.
- peper en zout
Kipsalade:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 200 g veldsla 1: Verdeel de veldsla over 2 borden.
- 1 avocado 2: Snijd de avocade en tomaat in stukken en verdeel het over de sla.
- 2 kerstomaatjes 3: Snijd de kip in stukjes en bak deze goudbruin.
- 250 g kipfilet 4: Bak tegelijkertijd de paddenstoelen.
- 100 g champignons 5: Leg de gebakken kip en paddenstoelen op de salade.
- peper en zout 6: Voeg peper en zout naar smaak toe.
403,45 kcal, 21,09 g vet, 6,65 g kh en 43,21 g eiwit
Pistoletje rosbief:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 1-2 el pijnboompitjes 1: Rooster de pijnboompitjes 3 minuten in een droge koekenpan.
- 2 meergranenpistoletjes 2: Snijd de pistoletjes open en beleg ze met rucola en rosbief. Lepel de pesto erover.
- rucola 3: Bestrooi de pistoletjesmet kaas en pijnboompitjes.
- 75 g rosbief
- 2 el pesto
- Geraspte parmezaanse kaas
Dan hier een aantal/ paar heerlijke recepten voor in de avond (het diner)!
Vegasalade:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 200 g gemengde sla 1: Verdeel de veldsla over 2 borden
- 2 gekookte eieren 2: Verdeel de rest van de ingrediënten over de salade.
- 100 g maïs 304,70 kcal, 17,16 g vet, 17,96 g kh en 15,23 g eiwit
- 100 g kikkererwten (blik)
- 1 paprika
- een handje walnoten
- 1 eetlepel olijfolie
Courgette - spaghetti & cream cheese:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 1 courgette 1: Gebruik een raspmachine om spaghetti van je courgette te maken of schaaf
- 1 rode ui met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.
- 1 teentje knoflook 2: Fruit de rode ui en knoflook in een pan.
- 200 g gerookte kip 3: Voeg de gerookte kip en bosui toe en laat even meebakken.
- 1 bosui 4: Voeg de cream cheese toe en roer rustig door. Doe er peper en zout bij.
- 1 pakje cream cheese light (Philadelphia light) 5: Bak in een andere pan de courgettespaghetti kort aan.
- peper en zout 6: Serveer de courgettespaghetti met de creamcheesesaus.
293,25 kcal, 14,48 g vet, 13,57 g kh en 25,64 g eiwit
Pittige penne & gerookte forel:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 100 g volkoren penne 1: Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
- 1 prei 2: Bak de prei met de knoflook, rode peper en tomaat.
- 2 tenen knoflook 3: Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel terwijl je roerend.
- 1/2 rode peper 4: Schenk de saus over de penne en garneer ze met de gerookte forel.
- 1 tomaat 5: Strooi tot slot nog wat pompoenpitten over het geheel.
- 100 ml crème fraîche 520,34 kcal, 31,70 g vet, 40,19 g kh en 30,92 g eiwit
- 150 g gerookte forel
- pompoenpitten
Hier een aantal heerlijke shakes:
Frambozenshake met yoghurt:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 5 grote aardbeien - 5-8 el yoghurt 1: Blender de schoongemaakte aardbeien en frambozen met
- handvol frambozen - eventueel een beetje honing sinaasappelsap en yoghurt. Voeg eventueel honing toe.
- 250 ml sinaasappelsap
Vitaminebooster:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 1 appel, geschild in stukjes - 1/2 uitgeperste citroen 1: Pureer alle ingrediënten met de blender of staafmixer. Schenk
- 10 witte drijven zonder pitjes - 2 blaadjes munt het sap in een glas, garneer het met een takje munt en een druif.
- een handvol waterkersblaadjes - 1 takje munt (voor garnering)
Tomaten-groentekick:
Benodigdheden: Bereidingswijze:
- 1/2 oranje paprika - zout 1: Verwijder de zaadlijsten van de parpika en snijd die in stukjes. Snijd de
- 1 lente-ui - een paar druppels tabasco lente-ui in ringetjes en de stengel bleekselderij in stukjes.
- 1 stengel bleekselderij - 250 ml ijskoud mineraalwater 2: Pureer met de staafmixer de groenten met het tomatensap. Voeg een
- 200 ml tomatensap met koolzuur. snufje zout en een paar druppels tabasco toe.
3: Schenk het mineraalwater bij het sap en schenk het in een glas.
Maak jouw eigen website met JouwWeb